Widget/Eklenti Ortalamak



Oldukça basit bir yöntemdir ancak kodlarla ilgilenmeyenler bilmeyebilirler.Yapmamız gereken tek şey eklentinin başına ve sonuna şu kodları girmek:

Başına:  <center>
Sonuna: </center>

 

 

 Örneğin:

<center>
<img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijZ5QBdxBz185YBpGav4Glg5xit7n6HOQBY8mAq8FZWnRegGfZTxRinZM1db0M0Qw6V4cfZ1Ap3E3o3kP_LRyrMp8Uq6UtLSxF3KPGoN96oN9c2qm3l2PmGGrOq4NlBPLi6qF4_xBLQHqJ/s1600/onlinelogomaker-121513-0216121513-0216.png"/> 
</center>

Resim kodumuzu bu iki kod arasına altığımızda resmimiz sol yana yaslı durmayacak.Toplam sütun alanını ortalayacaktır.Sitenin en alttaki 3lü sütuna bakarsanız ortada göreceksiniz.Ayrıca diğer widgetların da ortalanmış olduğunu görebilirsiniz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere...





Oldukça basit bir yöntemdir ancak kodlarla ilgilenmeyenler bilmeyebilirler.Yapmamız gereken tek şey eklentinin başına ve sonuna şu kodları...

Kod Adı:Mavi Zamanı - Yenilenme 1



Bloguma birkaç değişiklik yapmaya karar verdim.Biraz yenilenmeliydi blog.Yeni bir temayla birlikte istediğime ulaştım sanırım.



Önceden paylaşmış bulunduğum ancak bir türlü kullanamadığım logomuzu da ekledim.Temayı elimden geldiğince Türkçeleştirdim.Bumerang şablonunu en üste ekledim.Arama widgetını kaldırıp sağ üst köşeye "Aramalar Buradan" başlıklı kısmı düzenledim.Üzerine tıklayınca arama penceresi açılıyor.Yapabilirsem artık yazılarımda kullanacağım resimlerin çoğunu kendim hazırlamayı düşünüyorum.

Ek olarak125*125 'lik 4 bölmeli reklam alanı yerleştirdim.Üzerlerine tıklarsanız iletişim sayfasına yönlendiriyor.

Bunun yanında Arşiv ekledim.Etiketleme dayalı olan bir arşiv olduğu için etiketleri düzenlemek zorunda kaldım.






En alt kısımda bulunan 3 sütunlu widget bölümünü ise ilerde daha güzel bir şekilde kullanmayı düşünüyorum.


Bu kadarcık galiba.Oldu mu peki; bence oldu.Sonra görüşmek üzere...

Lütfen gördüğünüz eksiklikleri belirtiniz.


Bloguma birkaç değişiklik yapmaya karar verdim.Biraz yenilenmeliydi blog.Yeni bir temayla birlikte istediğime ulaştım sanırım. Önceden payla...

Demode

Eğer o kadar eski iseniz ilk televizyonları düşünün(ben dinledim).Çoğu insan için o siyah-beyaz ekran harikaydı.Şu ana bakarsak ancak televizyon en düşük bütçeli evde bile iyisiyle kötüsüyle bulunan bir alet haline geldi değil mi?

Ya telefonlar, -daha en az- 10 yıl önce cep telefonları antenlerinden kurtuluyordu.Ya şimdi?Ben eve gelen ilk kameralı telefonu hatırlarım doğrusu.Bizim eve geç geldiğinden midir onu bilmem.Sonra kendi çevremden örnek vermek gerekirse geçen sene çoğu kişi akıllı(benimki salak bi iş beceremiyor) telefonlara geçti; geçmeyeni dövüyorlarmış gibi.Şimdilerde birisi kalın uçlu şarj aleti isteyince dalga geçildiğini gördüm.





İnternet alemi ne durumda peki?


Facebook desek.Olmazsa yaşamıyormuşsun gibi algılanıyor bazı insanlarca.Yeni doğmuş bebeğine Facebook açanı bile gördüm.
Şimdi ne oluyor peki akraba istilasına uğrayanlar bu siteden kaçışı Twitter,Tumblr vb. sitelerde buluyor.(30 Mart'ta kapanacak galiba birkaçı)

Buralarda veya herhangi bir yerde düşünceler iyice kısırlaştırılıyor.Fırıldak Ailesi'nin(bilmeyenlere duyrulur Youtube üzerinden yayında) -adı aklıma gelmeyen- bir bölümünde bu konuya güzelce değinmişler farklı örnekler açısından.

Sosyal paylaşım sitelerinden mizah amaçlı yapılan yazılar -capsler vb.- bile insanları etkiliyor.İnternet Explorer hakkında yapılan capsleri örnek gösterebiliriz.Google Chrome'a geçenler oldu sırf bu yüzden.Suç bizim Explorer'ın mı yoksa temizlenmeyen pop-up'lar vs. mi?

Hadi bunu da geçelim.Bloglara gelelim.En basitinden temalar var.Bu temalarda hala eski usül düzene göre gidenler biraz daha acemi gözüyle bakılıyor-aralarında acemiler her ne kadar olsa da-.

Sözün Kısası

Öncelikle bu yazıyı düzgünce bitireceğim kararlıyım.

İnsanlar herhangi bir nedenden olursa olsun -ister popülerlik, ister ihtiyaç, isterse de oyun- her an en son piyasaya çıkan ürünü alma isteği gösteriyor.Özellikle çevre de bunda etkili.Arada kendimizi toplamalı bir etrafımıza bakınmalıyız bence.

Siz de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Eğer o kadar eski iseniz ilk televizyonları düşünün(ben dinledim).Çoğu insan için o siyah-beyaz ekran harikaydı.Şu ana bakarsak ancak televi...

Sanal Ormancıklar

YAZIYA KONU OLAN SİTE KAPANMIŞTIR.     



  Ormanika ile önceden tanışmıştım ama sonra hiç görüşmedik.Son zamanlarda çeşitli forumlarda gezerken bir üyenin imzasındaki link yoluyla tekrar yolumuz kesişti bu siteyle.

     Siteye sadece E-Posta adresiniz ve ormancığınızın adını yazarak üye oluyorsunuz.Ama ne var ki üye olduktan sonra ve ormancığınızda ağaçlar yetişmeye başladıktan sonra düzenleme yapamıyorsunuz.




Ormancığınızı (aslında başlarken bildiğiniz çöl) "Büyük Adam" yapabilmek için ormancığınıza insanların bakması lazım.Her ziyaretçi girişinde bir fidan ekleniyor veya mevcut ağacınız büyüyor.

Benim ormancığa gitmek için buraya tıklayabilirsin.

Adresimi vermişken söyleyeyim.Adresinizi yani ormanınızın URL'sini kaybederseniz onla bir daha görüşemeyebilirsiniz(geçmişi o kadar sık silmiyorsanız tabi).

Yazımı bitirmeden söyleyeyim linkinizi paylaşırsanız sosyal paylaşım sitelerinde daha çok ziyaretçiye sahip olursunuz.Ben bu yazıyı yazarken bile 15 kişi Ormancığımı ziyaret etmiş ve küçücük fidanım bir Baobab(Olmayabilir de.Oysa ki Küçük Prens ne kadar da yakınıyordu bu ağaçtan).

Şimdi Bu siteden linklere gelelim:

Site adresi için TIKLA


NOT: Site galiba kapatılmış.Bu yazı da burada dursun bari.

YAZIYA KONU OLAN SİTE KAPANMIŞTIR.        Ormanika ile önceden tanışmıştım ama sonra hiç görüşmedik.Son zamanlarda çeşitli forumlarda ge...