Dağ 2'ye Dair


DAĞ 2



    Öncelikle söylemeliyim ki ben eleştiriden pek anlamam fazla eleştiri yazısı da okuduğum söylenemez şu zamana kadar. Aşırı kötü bir yazı olmasın diye bi inceleyecektim nasıl yazılır diye fakat bu sefer acemice nasıl yazacağımı merak ettim. Artık yazının bozukluğunu kabullendiyseniz eleştiri yazmayı bilmeyen birinden eleştiri yazısını okumaya başlayabilirsiniz. Bu arada yazımda önbilgiler olabilir .

Dağ 2 yönetmenliğini Alper Çağlar'ın yaptığı dram, savaş konulu bir filmdir. Dağ film serisinin ikinci filmi. Yönetmen Çağlar'ın dediğine göre üçüncü film 2022'den önce gelmeyecekmiş. O tarihe kadar da arada 2 film projesi daha varmış.

Konusu aralarında ilk filmden Oğuz ve Bekir'in de bulunduğu 7 kişilik bir Bordo Bereli grubunun IŞİD tarafından katledilecek olan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarıp ülkeye geri götürmek. Etkileyici bir girişle işini gerçekleştiren bu grup için artık geri dönüş başlar. Asıl olaylar da zaten bu dönüş yolunda gerçekleşecek ve yolculuk esnasında bazı hayati kararlar da verilecektir. Film boyunca geri dönüşler ile seyirciye ilk filmden sonra neler olduğu ve ekibin geçmişi hakkında bazı bilgiler veriliyor. Bazı zamanlarda ne kadar istesek de  Amerikan filmlerindeki gibi gökten uçaklar yardıma gelmiyor. Sığ bir kahramanlık hikayesi işlenmiyor filmde.

Bekir ve Oğuz son çatışmalarından sonra büyük yaralar alıyorlar. Bu sebepten dolayı Borda Bereli olmak için yaptıkları ilk istekte direk reddedilseler de Kurmay Yarbay Veysel Gökmusa tarafından denenmeye değer bulunuyorlar ve işin zor yanı başlıyor dostlar için. Bu günleri filmde yapılan geri dönüşler ile öğrenebiliyoruz.

Gazeteci Ceyda Balaban filmdeki muhalif görüş. Film bu karakteri de işin içinde sokarak direk propaganda yapmak yerine iki görüşü de seyirciye sunarak görüşler arasındaki seçimi size bırakıyor.
Timin geri kalanındaki karakterler de oldukça iyi canlandırılmış. Oyuncular rollerine sahip çıkmışlar. Söylemeden geçemeyeceğim patlamalar garip hissettiriyor. Güzel fakat bir şeyler yapay kalmış gibi.

Filmin her dakikası dolu dolu, sıkılmadan izleyeceğinize eminim. Film şu an IMDB'de 60 binin üzerinde oylama almış ve puanı 10/10. Tabi bu oylamaların kullanıcılar tarafından yapılmış olduğunu ve işin içine milli duyguların girdiğini unutmayalım.



Bu düzensiz eleştiri mi inceleme mi ne olduğuna karar veremediğim yazımın düzensizliği ve eksikliklerinden dolayı bağışlayın. Gelecekte daha iyilerini yazmak dileğiyle. Son olarak:
BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ!



DAĞ 2     Öncelikle söylemeliyim ki ben eleştiriden pek anlamam fazla eleştiri yazısı da okuduğum söylenemez şu zamana kadar. Aş...