Opera Tarayıcısı İçin 3 Faydalı Eklenti

Bildiğiniz üzere artık internet tarayıcıları için eklentiler olmazsa olmaz durumda. Ben de uzun zamandır seçmece üçlü konu başlığı altında yazmıyorum bu fırsat kaçmaz dedim. Yakın bir zamanda Chrome için de buna benzer bir yazı düşünüyorum.


Enhancer for YouTube

Youtube kullanımını büyük oranda kolaylaştıran bu eklentinin yaptıklarını anlatmak gerekirse.
  • Video oynatıcısını tam ekran yapmadan büyütme,
  • Videoyu otomatik başa sarma,
  • Tek butonla reklamları kaldırma,
  • İnternet sayfasını sinema moduna alma,
  • Fare tekerleği ile ses veya video hızı ayarlama gibi birçok özellik sunuluyor.
Enhancer for YouTube Özellikleri Hakkında GIF


DuckDuckGo for Opera


DuckDuckGo


Google'ın internetin her yerine uzanan kolları sizi rahatsız ediyorsa belki de yeni bir arama motoru deneme vaktiniz gelmiştir. DuckDuckGo size güvenli ve gizli bir internet vaat ediyor. Arama sonuçları çoğu zaman yeterli ve Türkçe bir site. 

Açık kaynak kodlu bu tarayıcıdan memnun kalırsanız eklentiyi kaldırıp internet adreslerini anasayfanız olarak da kullanabilirsiniz. 



WOT

Uzun hali "Web Of Trust" . İnternette arama motorları sizlere her zaman kaliteli içerik üreten siteleri sunmayabilir. Kimi zaman bu siteler sonsuz bir döngü içerisindeki link yönlendirme siteleri olabilir.

WOT - Web of Trust


İşte bu sırada WOT yardımımıza koşuyor. Başka kullanıcıların ve sizin geri bildirimleriniz ile bu internet siteleri 3 seviyeye ayrılıyor.  Güvenilir, orta seviye ve güvenilmez olarak. Bu bildirimler hem uzantı kısmında gözüküyor hem de aramalarınızda sitelerin yanında. Tanımadığınız bir siteye atacağınız ilk adımı güvenli bir şekilde atmak istiyorsanız bu uygulama sizin için.


Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.